Trang chủ Tiếng Anh Lớp 6 3. phuc is writing his entry to” your best friend”...

3. phuc is writing his entry to” your best friend” competition. Read his entry. Then decide if the statements are true (T) or false (F) This writing is about m

Câu hỏi :

3. phuc is writing his entry to” your best friend” competition. Read his entry. Then decide if the statements are true (T) or false (F) This writing is about my best friend, Mai. We go to the same school and we’ve been together for three years. Mai is very pretty. She has short black hair and big brown eyes. She is clever and hard – working but she is also very funny. She makes jokes and we all laugh . she loves reading and writing short poes. I like being with her. We often do or homework together and she helps e a lot. I also like her because she knows a lot about astronomy and we can chat about it for hours. At the moment we’re making a Space minibook. We’re doing a lot of searching on the internet. This Saturday we’re going to the National Museum to take some photos for our project. Then we’re watching a new film on the Disney channel together. It’s going to be fun. 1. Phuc and ai are studying in the sae school. 2. Mai has long black hair and big eyes 3. She is clever, hard-working , and funny. 4. She likes writing short stories. 5. Phuc and Mai are making a minibook on geography now. 6. They search for information in library books. 7. They are going to the museum to take hotos for their project. 8. After thet they will go to the cinema together.

Lời giải 1 :

1. Phuc and Mai are studying in the same school. (Phúc và Mai học cùng trường.)

Đáp án: True

Dẫn chứng: We go to the same school and we've been together for three years

2. Mai has long black hair and big eyes. (Mai có mái tóc đen dài và đôi mắt to)

Đáp án: False

Dẫn chứng: She has short black hair and big brown eyes


3. She is clever, hard-working, and funny. (Cô ấy thông minh, chăm học, và vui tính.)

Đáp án: True

Dẫn chứng: She is clever and hard-working, but she is also very funny


4. She likes writing short stories. (Cô ấy thích viết truyện ngắn.)

Đáp án: False

Dẫn chứng: She loves reading and writing short poems


5. Phuc and Mai are making a minibook on geography now. (Bây giờ Phúc và Mai đang thực hiện quyển sách về

địa lý)

Đáp án: False

Dẫn chứng: At the moment we're making a Space minibook


6. They search for information in library books. (Họ tìm thông tin trong các quyển sách ở thư viện.)

Đáp án: False

Dẫn chứng: We're doing a lot of searching on the Internet


7. They are going to the museum to take photos for their project. (Họ định để viện bảo tàng để chụp ảnh cho dự

án của họ.)

Đáp án: True

Dẫn chứng: This Saturday we're going to the National Museum to take some photos for our project


8. After that they will go to the cinema together. (Sau đó họ sẽ đi xem phim cùng nhau.)

Đáp án: False

Dẫn chứng: Then we're watching a new film on the Disney channel together.

Tạm dịch: 

(a) Bài viết này nói về người bạn tốt nhất của tôi, Mai. Chúng tôi học cùng trường và ở bên nhau suốt 3 năm. (b) Mai rất xinh. Bạn ấy có mái tóc đen dài và đôi mắt to màu nâu. Bạn ấy rất thông minh và chăm học nhưng bạn ấy cũng hài hước nữa. Bạn ấy kể chuyện cười và tất cả chúng tôi đều cười. Bạn ấy thích đọc và viết những bài thơ ngắn. (c) Tôi thích bên cạnh bạn ấy. Chúng tôi thường cùng nhau làm bài tập về nhà và bạn ấy giúp tôi rất nhiều. Tôi cũng thích bạn ấy vì bạn ấy biết nhiều về thiên văn và chúng tôi có thể tán gẫu hàng giờ đồng hồ. Hiện tại chúng tôi đang viết một quyển sách nhỏ về không gian. Chúng tôi tìm kiếm nhiều trên Internet. (d) Thứ bảy tuần này chúng tôi sẽ đến viện bảo tàng quốc gia để chụp ảnh cho dự án của chúng tôi. Sau đó chúng tôi xem phim trên kênh Disney cùng nhau. Chắc chắn sẽ rất vui!




Thảo luận

Bạn có biết?

Tiếng Anh hay Anh Ngữ (English /ˈɪŋɡlɪʃ/ ) là một ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu.Từ English bắt nguồn từ Angle, một trong những bộ tộc German đã di cư đến Anh (chính từ "Angle" lại bắt nguồn từ bán đảo Anglia (Angeln) bên biển Balt)

Nguồn : Wikipedia - Bách khoa toàn thư

Tâm sự 6

Lớp 6 - Là năm đầu tiên của cấp trung học cơ sở. Được sống lại những khỉ niệm như ngày nào còn lần đầu đến lớp 1, được quen bạn mới, ngôi trường mới, một tương lai mới!

Nguồn : ADMIN :))

Copyright © 2021 HOCTAP247