Trang chủ Tiếng Anh Lớp 10 Read the passage below and choose the letter A, B,...

Read the passage below and choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each question. All creatures need to eat something in order to sur

Câu hỏi :

Read the passage below and choose the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each question. All creatures need to eat something in order to survive. Fortunately, different species of animals have different things that they eat as food. No matter what a creature eats, the food must have enough calories in it to maintain life. Calories, or the energy stored in the food, provide the fuel animals, including humans, need in order to live and move about in the world. Any creature that does not consume enough food, or in other words enough calories, will starve and die. The term calorie has a scientific meaning. Calorie is a measure of an amount of energy just like pound is a measure of weight. A calorie is officially defined as the amount of energy it takes to raise the temperature of 1 gram of water by 1 degree Celsius, which is 1. 8 degrees Fahrenheit. The term "calorie" and "Calorie" with a capital C have two different meanings to scientists. The term Calorie (with a capital C) means one kilocalorie, the amount of energy required to raise the temperature of one kilogram of water by one degree Celsius. A kilogram is the same as 1,000 grams and a kilocalorie is 1,000 calories. Food calories are always measured as Calories but average people don't care much about the difference and just use the word calories. Food is composed of proteins, fats and carbohydrates. Nutritionists know that a gram of protein contains 4 Calories, a gram of fat has 9 Calories, and a gram of carbohydrate has 4 Calories. All food contain calories. When we eat something it provides energy for our bodies to use when we are active. We even need energy or calories while we are sleeping because, for example, our bodies are still breathing, our heart is pumping, and we continue to digest the food in our stomachs. If a person eats more food and more calories than is used up by activity, the body stores the excess calories in case it might need it later when food might not be available. So a person gains weight due to the extra food and calories. Similarity, if a person consumes fewer calories than are used every day over several weeks and is more active, that person will lose weight. 31. Calorie is a measure of _____. A. weight B. distance C. energy D. volume 32. Animals that do not consume enough calories over a long time ____. A. can lose weight B. can starve C. can maintain life D. can have a healthy life 33. Humans use calories when _____. A. running B. studying C. sleeping D. A, B and C are correct 34. People gain weight from _____. A. eating more food and calories than they use up B. eating fewer food and calories than they use up C. eating a lot of fat food D. eating a lot of food and calories when they are active 35. All the following statements are true EXCEPT ____. A. Eating foods that contains lots of fat cause a person to gain weight faster than eating protein B. People normally pay less attention to the difference between “calorie” and “Calorie” C. People who are more active, like playing sports or exercising, eat fewer calories D. People still consume energy while they are sleeping

Lời giải 1 :

`31.`C energy

`->`Dẫn chứng : Calorie is a measure of an amount of energy just like pound is a measure of weight. ( Câu 2 đoạn 2 )

`32.`B can starve

`->`Dẫn chứng : Any creature that does not consume enough food, or in other words enough calories, will starve and die. ( Câu cuối đoạn 1 )

`33.`D A, B and C are correct

`->`Dẫn chứng : When we eat something it provides energy for our bodies to use when we are active. We even need energy or calories while we are sleeping because, for example, our bodies are still breathing, our heart is pumping, and we continue to digest the food in our stomachs.

`34.`A eating more food and calories than they use up

`->`Dẫn chứng : If a person eats more food and more calories than is used up by activity, the body stores the excess calories in case it might need it later when food might not be available. So a person gains weight due to the extra food and calories.

`35.`C People who are more active, like playing sports or exercising, eat fewer calories

`->`Dẫn chứng : 

+) Food calories are always measured as Calories but average people don't care much about the difference and just use the word calories.

+) Nutritionists know that a gram of protein contains 4 Calories, a gram of fat has 9 Calories, and a gram of carbohydrate has 4 Calories.

+) We even need energy or calories while we are sleeping because, for example, our bodies are still breathing, our heart is pumping, and we continue to digest the food in our stomachs.

Thảo luận

Lời giải 2 :

31.C

Thông tin: Calorie is a measure of an amount of energy ....

32.B

Thông tin: Any creature that does not consume enough food, or in other words enough calories, will starve and die.

33.D

Thông tin: When we eat something it provides energy for our bodies to use when we are active. We even need energy or calories while we are sleeping ...

34.A

Thông tin: So a person gains weight due to the extra food and calories.

35.C

Thông tin:

- Nutritionists know that a gram of protein contains 4 Calories, a gram of fat has 9 Calories, and a gram of carbohydrate has 4 Calories.

- Food calories are always measured as Calories but average people don't care much about the difference and just use the word calories.

- We even need energy or calories while we are sleeping ...

Bạn có biết?

Tiếng Anh hay Anh Ngữ (English /ˈɪŋɡlɪʃ/ ) là một ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu.Từ English bắt nguồn từ Angle, một trong những bộ tộc German đã di cư đến Anh (chính từ "Angle" lại bắt nguồn từ bán đảo Anglia (Angeln) bên biển Balt)

Nguồn : Wikipedia - Bách khoa toàn thư

Tâm sự 10

Lớp 10 - Năm thứ nhất ở cấp trung học phổ thông, năm đầu tiên nên có nhiều bạn bè mới đến từ những nơi xa hơn vì ngôi trường mới lại mỗi lúc lại xa nhà mình hơn. Được biết bên ngoài kia là một thế giới mới to và nhiều điều thú vị, một trang mới đang chò đợi chúng ta.

Nguồn : ADMIN :))

Copyright © 2021 HOCTAP247