Trang chủ Tiếng Anh Lớp 7 III. Read the text carefully, then decide whether the following...

III. Read the text carefully, then decide whether the following statements are true (T) or false (F). Our life would be hard without rest and recreation. And p

Câu hỏi :

III. Read the text carefully, then decide whether the following statements are true (T) or false (F). Our life would be hard without rest and recreation. And people have many different ideas of how to spend their free time. If you enjoy doing a thing or activity in your free time, then you have a hobby. A hobby is an activity, interest, enthusiasm, or pastime that is undertaken for pleasure or relaxation, done during one’s own time. A person’s hobbies depend on his age, character and personal interests. An interesting thing to one person can be boring to another. That’s why some people prefer reading, cooking, knitting, collecting, playing a musical instrument, photography or playing computer games while others prefer dancing, travelling, camping or sports. 1. A hobby is anything that you enjoy doing in your free time. T F 2. Different people have the same hobbies. T F 3. A hobby can provide us with relaxation. T F 4. Your hobby may be changed as you get older. T F 5. One person’s hobby may be a boring thing to another person. T F IV. Choose the word which best fits each gap. Breakfast is the (1) …….. important meal of the day. It provides the nutrients your body needs for good health, the calories it needs for (2) ……. and helps to maintain your blood sugar level. Studies have shown that people who don’t have breakfast have a low blood sugar level and are often slow, tired, hungry and (3) …….. to concentrate. Surprisingly, breakfast actually plays a part in weight control. It's easier to lose weight if you eat in the morning rather than later in the day. Dividing the day’s calories (5) ….. three meals helps take off weight more efficiently than (6) …….. breakfast and having two larger meals a day does. 1. A. healthy B. tasty C. main D. most 2. A. strenght B. power C. energy D. effort 3. A. able B. enable C. unable D. capable 4. A. in B. into C. up D. for 5. A. skipping B. making C. buying D. serving V. Read the text carefully, and then decide whether the statements are true (T), or false (F). A volunteer group came to our little village last month. When they arrived at the end of the path leading to the village, the village children ran after them and we heard their loud songs. On the first day, they had a talk with the head of the village in the morning, and later on with the villagers in the evening. They brought lots of things with them such as clothes, food, and school things. During the day, they did a lot of different and helpful things for US. They repaired the furniture in our village school and also fixed the houses for elderly people, they dug some new wells so that we could get more fresh water. They gave notebooks and pencils to the school children. In the evening, they taught the village children songs and games. Life in our village became newer and more exciting. Everyone had a good time. 1. The volunteer group brought the happy atmosphere to the small village. T F 2. They gave talks to all the villagers on the first morning. T F 3. Clothes, food, school things and so on were given to the villagers. T F 4. They repaired chairs and tables in the village school. T F 5. Children were taught songs and games. T F

Lời giải 1 :

$III.$ Read the text carefully, then decide whether the following statements are true (T) or false (F).
Our life would be hard without rest and recreation. And people have many different ideas of how to spend their free time. If you enjoy doing a thing or activity in your free time, then you have a hobby. A hobby is an activity, interest, enthusiasm, or pastime that is undertaken for pleasure or relaxation, done during one’s own time. A person’s hobbies depend on his age, character and personal interests. An interesting thing to one person can be boring to another. That’s why some people prefer reading, cooking, knitting, collecting, playing a musical instrument, photography or playing computer games while others prefer dancing, travelling, camping or sports.
$1.$ A hobby is anything that you enjoy doing in your free time.  T F

_ Dẫn chứng : A hobby is an activity, interest, enthusiasm, or pastime that is undertaken for pleasure or relaxation, done during one’s own time. _
$2.$ Different people have the same hobbies.     T F

_ Dẫn chứng : And people have many different ideas of how to spend their free time. _
$3.$ A hobby can provide us with relaxation.     T F

_ Dẫn chứng : A hobby is an activity, interest, enthusiasm, or pastime that is undertaken for pleasure or relaxation, done during one’s own time. _
$4.$ Your hobby may be changed as you get older.    T F

_ Dẫn chứng : A person’s hobbies depend on his age, character and personal interests. _
$5.$ One person’s hobby may be a boring thing to another person.  T F

_ Dẫn chứng : An interesting thing to one person can be boring to another. _
$IV.$ Choose the word which best fits each gap.
Breakfast is the $(1)$ …….. important meal of the day. It provides the nutrients your body needs for good health, the calories it needs for $(2)$ ……. and helps to maintain your blood sugar level. Studies have shown that people who don’t have breakfast have a low blood sugar level and are often slow, tired, hungry and $(3)$ …….. to concentrate. Surprisingly, breakfast actually plays a part in weight control. It's easier to lose weight if you eat in the morning rather than later in the day. Dividing the day’s calories $(4)$ ….. three meals helps take off weight more efficiently than $(5)$ …….. breakfast and having two larger meals a day does.
$1.$ A. healthy   B. tasty  C. main  D. most

S + be + the + most + long adj.
$2.$ A. strenght   B. power  C. energy  D. effort

energy (n) : năng lượng
$3.$ A. able   B. enable  C. unable  D. capable

S + be + able/unable + to + V.
$4.$ A. in   B. into   C. up   D. for

in + thời điểm
$5.$ A. skipping   B. making  C. buying  D. serving

than + V_ing
$V.$ Read the text carefully, and then decide whether the statements are true (T), or false (F).
A volunteer group came to our little village last month. When they arrived at the end of the path leading to the village, the village children ran after them and we heard their loud songs. On the first day, they had a talk with the head of the village in the morning, and later on with the villagers in the evening.
They brought lots of things with them such as clothes, food, and school things. During the day, they did a lot of different and helpful things for US. They repaired the furniture in our village school and also fixed the houses for elderly people, they dug some new wells so that we could get more fresh water. They gave notebooks and pencils to the school children. In the evening, they taught the village children songs and games.
Life in our village became newer and more exciting. Everyone had a good time.
$1.$ The volunteer group brought the happy atmosphere to the small village.   T

_ Dẫn chứng : Life in our village became newer and more exciting. _
$2.$ They gave talks to all the villagers on the first morning.    T F 

_ Dẫn chứng : On the first day, they had a talk with the head of the village in the morning, and later on with the villagers in the evening. _
$3.$ Clothes, food, school things and so on were given to the villagers.    T

_ Dẫn chứng : They brought lots of things with them such as clothes, food, and school things. _
$4.$ They repaired chairs and tables in the village school.     T

_ Dẫn chứng :They repaired the furniture in our village school and also fixed the houses for elderly people, they dug some new wells so that we could get more fresh water. _
$5.$ Children were taught songs and games.       T F

_ Dẫn chứng :In the evening, they taught the village children songs and games. _

$#Mei UwU$

Thảo luận

Bạn có biết?

Tiếng Anh hay Anh Ngữ (English /ˈɪŋɡlɪʃ/ ) là một ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu.Từ English bắt nguồn từ Angle, một trong những bộ tộc German đã di cư đến Anh (chính từ "Angle" lại bắt nguồn từ bán đảo Anglia (Angeln) bên biển Balt)

Nguồn : Wikipedia - Bách khoa toàn thư

Tâm sự 7

Lớp 7 - Năm thứ hai ở cấp trung học cơ sở, một cuồng quay mới lại đến vẫn bước tiếp trên đường đời học sinh. Học tập vẫn là nhiệm vụ chính!

Nguồn : ADMIN :))

Copyright © 2021 HOCTAP247