According to the passage, why should we consider using alternative energy sources? Because fossil

Câu hỏi :

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

A. Because fossil fuels are no longer available.

B. Because global warming has increased the amount of sunlight that reaches the earth.

C. Because they are free and available worldwide.

D. Because conventional energy resources are being depleted, and they cause environmental damage.

* Đáp án

D

* Hướng dẫn giải

Đáp án D.

Key words: why, should, consider, alternative energy sources

Clue: In this era of increased global warming and diminishing fossil fuel supplies, we must begin to put a greater priority on harnessing alternative energy sources: Trong thời đại mà trái đất ngày càng nóng lên và nguồn cung cấp nhiên liệu hóa thạch đang dần cạn kiệt, chúng ta phải bắt đầu ưu tiên nhiều hơn cho việc khai thác các nguồn năng lượng thay thế.

Vậy đáp án chính xác là D. Because conventional energy resources are being depleted, and they cause environmental damage: vì các nguồn nhiên liệu truyền thng đang dần cạn kiệt và chúng gây ra thiệt hại cho môi trường

Các đáp án còn lại là sai:

A. Because fossil fuels are no longer available: vì nhiên liệu hóa thạch không còn nữa

B. Because global warming has increased the amount of sunlight that reaches the earth: việc trái đất nóng lên đã làm tăng lượng tia sáng mặt trời chiếu tới trái đất

C. Because they are free and available worldwide: chúng miễn phí và có sẵn trên toàn thế giới

Copyright © 2021 HOCTAP247